ENGIE Nederland

In Nederland zetten wij in op verantwoord gebruik van beschikbare bronnen en 100% groene energie.

Onze energie wordt opgewekt in de natuur, uit zon, wind, water of biomassa. Dit doen wij door duurzame, vaak lokale oplossingen (zoals Kipster) aan te bieden aan huishoudens en bedrijven in Nederland.

Wij geven onze klanten graag zelf de regie over hun energie, zowel bij het opwekken als bij het besparen. Met onze wereldwijde en lokale kennis willen wij onze klanten helpen aan de slag te gaan met het besparen op energie.

Kipster Boerderij in Venray

De meest dier-, mens- en milieuvriendelijke kippenboerderij ter wereld. Bij Kipster is op het gebied van duurzaamheid aan alles gedacht: het welzijn van de kippen, de impact van de stal op het milieu, maar ook aan de boer en de omgeving. De eieren krijgen dan ook drie sterren van het Beter Leven keurmerk van de dierenbescherming. Door te kiezen voor een kippenras wat relatief weinig voer nodig heeft is de impact op het milieu automatisch een stuk lager.

Qua energiegebruik is ook aan alles gedacht, zo liggen op het dak van de boerderij 1.097 zonnepanelen van ENGIE, meer dan genoeg voor de eigen energiebehoefte. Door het opwekken van eigen energie en het gebruik van duurzaam voer is Kipster het eerste klimaatneutrale ei ter wereld!